Ми не почињемо, ми настављамо

Facebook Twitter YouTube Google+

Тончев: СПС може сам да освоји двоцифрен резултат


Принципијелно сам увек био за то да Социјалистичка партија Србије самостално иде на изборе, јер је то једини начин да учврстимо странку на терену.

Тако меримо колико објективно вредимо у бирачком телу и колико нам је јака инфраструктура на терену. Уосталом, то је једини начин да проверимо колику подршку грађана има сваки наш функционер у својој општини и бирачком месту, каже за Данас Новица Тончев, потпредседник СПС, одговарајући на наше питање зашто се социјалисти боје да изађу самостално на изборе.

*Истраживања показују да ће СПС самостално тешко прећи цензус на београдским изборима?

- Убеђен сам да СПС самостално може да направи двоцифрен резултат у Београду, али ако не можемо да пређемо цензус, па није то смак света за социјалисте. Ја сам бар пет пута чуо да господин Војислав Шешељ, када га питају шта мисли о коалицијама, јавно говорио да странка која не може да пређе цензус самостално не треба да постоји. И ја га у томе подржавам, иако смо политички конкуренти. Али ако органи моје странке сматрају да треба другачије, немам ништа против и мој глас није пресудан.

*Да ли ће се поновити коалиција са радикалима и у Београду и како ћете то објаснити гласачима?

- Наш председник Дачић је велемајстор за високу политику, тако да не сумњам да ће адекватно образложити шта је политички интерес да се у Београду направи коалиција СПС и СРС. Ако је то за моје другове из "круга двојке" добитна комбинација, онда моје мишљење сигурно није релевантно, јер Сурдулица не гласа у Београду.

*Смета ли вам ипак што вашу коалицију поново зову црно-црвена коалиција?

- Ако буде та коалиција на републичком нивоу, тада ћу то да коментаришем све то на Главном одбору. Овако о Београду одлучују Београђани, а о коалицијама на локалу, локални функционери.

*Да ли сте задовољни рејтингом који има ваш кандидат за градоначелника Александар Антић?

- Антића је изабрао Главни одбор за кандидата. Ту нема спора, али ми имамо и пет министара из Београда, тако да очекујем бар двоцифрен број у главном граду.

Преузето са http://danas.rs/
Datum: 29.12.2017