Тончев о коалицији социјалиста и напредњака: Нећемо у владу кроз димњак као разбојници, него на позив СНС

Потпредседник Социјалистичке партије Србије (СПС) Новица Тончев изјавио изјавио је да понуда социјалиста Српској напредној странци (СНС) за заједнички наступ на изборима није маркетиншки трик, а да у Владу не улазе као разбојници, кроз прозор или димњак, него искључиво на позив СНС.

– Наше политичко искуство је непроцењиво и неопходно, а коалиција са СНС ће нам омогућити да радимо најбоље и највише за добробит Србије – рекао је Тончев за Данас.

Он је истакао да верује да ће све то, као и поруку заједништва коју је СПС упутила, препознати функционери СНС попут Зоране Михајловић и Драгана Шормаза, „па ће своју енергију уместо на негацију постојања социјалиста, усмерити на јачање државотворности“.

Тончев је указао да је коалиција увек и мач са две оштрице, па је политичка процена да ли се испалти ризиковати или не, јер је „кључни проблем то што свака коалиција уме да ушушка и успава страначку машинерију на терену“.

– Наши традиционални гласачи могли би да нас оптуже да смо их издали, јер због загарантованих мандата нисмо хтели да прљамо ципеле. Да не говорим о појединим друговима који би једва дочекали да се са властитим резултатом велике нуле, докопају привилегија и удобних државних фотеља – рекао је он.

 

https://www.blic.rs/vesti/politika/toncev-o-koaliciji-socijalista-i-naprednjaka-necemo-u-vladu-kroz-dimnjak-kao/srrglnn?fbclid=IwAR3NPwKWoEymuGKNjrb_O15DwL0BoYCdNtlASCNMMQw4udqNAPUpAtWCBus