Тончев: Лавовски да се боримо за двоцифрен резултат

Изјава Драгана Шормаза да СПС треба коначно да оде у опозицију свакако отвора неколико значајних питања за социјалисте.

Међутим, циљ те изјаве био је да се ми у СПС ‘упецамо’ и да уђемо полемику, па да можда падне и понека тешка на релацији СПС-СНС. Навикли смо да су увек пред изборе сви рефлектори уперени према СПС и да смо под рафалном паљбом са свих страна, почев од дежурних играча са клупе Чанка и Чеде, па до аналитичара и медија – каже за Данас функционер и посланик Социјалистичке партије Србије Новица Тончев.

Он напомиње да је овде кључно питање да ли Шормаз има баш толику аутономију и снагу унутар СНС да може да говори шта му падне на памет и да дисциплинује коалиционе партнере. Када то ради неко ко није изворни оснивач СНС, већ прелетач, онда, како каже Тончев, таква порука за СПС и нема неку специфичну политичку тежину.

„Напредњаци и ми делимо исто бирачко тело и сада, већ традиционално, предстоји нам легитимна борба за сваки глас у сваком засеоку. Имамо опцију да пустимо разне Шормазе да нас „шутирају“ сваког дана и добацимо до 5-6 одсто, или да се лавовски боримо за двоцифрен резултат. Волео би да мој председник Ивица Дачић, а не ја, адекватно одговори Шормазу и то у свом стилу који је у јавном животу користио и неговао све до 2008. године. Међутим, ако је цензус циљ коме моји страначки другови теже, онда Шормазу не замерам ништа, јер човек ради за нас“, оцењује Тончев.

Владимир Заграђанин, председник извршног одбора Социјалистичке партије Србије, каже да са дотичним Шормазом социјалисти до сада нису имали никакав договор, нити су икада зависили од воље појединаца, који се не бирајући средства боре за функцију пред страначке изборе. „Све зависи искључиво од грађана који нам ево већ тридесет година указују поверење. Ивица Дачић је и као човек и као политичар институција, па поручујем дотичном да према партији која је афирмисани политички бренд мора да се односи са пуним поштовањем, у супротном говори највише о себи. Али шта ћете, ветар носи све, па и Шормаза“, истиче Заграђанин.

http://surdulicasps.rs/toncev-lavovski-da-se-borimo-za-dvocifren-rezultat/