Тончев и министар просвете отворили нову спортску халу

Сурдулица-место из кога млади људи неће пожелети да оду, а где ће они који по први пут дођу, пожелети и да остану.

У Сурдулици је у недељу отворен спортски објекат који према речима народног посланика и председника Скупштине Новице Тончева представља место за спорт и рекреацију првенствено ученика, али и осталих Сурдуличана.

Нова хала има 800 места и око 2.500 квадрата. а укупна ценна за њу је била милион и по евра.

О важности овог објекта говори и чињеница да је дан пре Светог Саве, министар просвете Младен Шарчевић отворио халу и учествовао у дељењу признања најбољим ученицима и просветним радницима.

– Ваша средина у сарадњи са нама омогућава деци што болје услове за наставу. У новој стратегији образовања спорт у школама ће бити много другачије конципиран. Деца Сурдулице ће овом халом и оним што она пружа имати најболје услове – рекао је министар Шарчевић на свечаности у Сурдулици.

Он је посебно похвалио ђачке униформе, које је за школарце у Сурдулици креирала Верица Ракочевић.

Народни посланик Новица Тончев у свом говору истакао је да је срећан и задовољан што је отворен објекат који је недостајао општини.

– Кад нешто почнете да радите, на том путу срећете људе који хоће да помогну и који хоће да учествују у томе, а ја овде видим министра Шарчевића који нам је много помогао. Захвалан сам му на томе у име свин вас. Видите колико данас у Србији има школа и установа и свуда се слави школска слава, чак и у дијаспори, а министар је изабрао наш град да буде овде и то је за мене једно велико признање – рекао је Тончев.

 

На отварању хале изведен је пригодан програм, а затим додељена признања најбољим ученицима и просветним радницима.