ТОНЧЕВ: Циљ СПС-а је ПОЛА МИЛИОНА ГЛАСОВА на југу

У Нишу, у хотелу „Неw цитy“ одржана је прва у низу конференција СПС-а са југа Србије, која практично означава почетак изборне кампање за ову партију.

Организатор скупа био је Новица Тончев, потпредседник СПС-а и координатор те странке за југоисточну Србију, а поред великог броја чланова, скупу је присуствовао и шеф врањског СПС-а и државни секретар Зоран Антић.

На почетку скупа Новица Тончев нагласио је да је заједнички задатак да „пробудимо наше успавене потенцијале, и партијске и људске, и донесемо изборну победу СПС-у на југоистоку Србије, где можемо да направимо све што социјалистичка идеја подразумева, да урадимо нешто добро за све нас“.

Скупу је присутвовало преко 120 преставника окружних и општинских одбора, који су чули да ће Ниш „на будућим изборима бити центар за југоисточну Србију“, а порука која је пренета са скупа је да „политички противници СПС-а нису њихови непријатељи“.

– Верујем да заједничким снагама можемо да повратимо углед и достајанство наше странке, да проширимо политичку моћ и придобијемо што више младих и нових гласача, а истовремено задржимо и постојеће – поручио је Тончев са скупа.

Он је нагласио да не жели да се свађа са комшијама и пријатељима „због тога што не подржавају нашу партију и програм и не гласају за нас“.

– Они су нама само политички противници. Одредили смо и циљеве који су пред нама, а подељене су и квоте које треба да освојимо у региону. Пробаћемо да Социјалистичку партију учврстимо на политичком небу, и оччекујем резултате сличне онима из 2012. године – рекао је Тончев.

Према његовој процени, то је за југоисток Србије око пола милиона гласова, што би било довољно „да останемо цењени у политичким водама“.

Тончев је додао да је прошле недеље на Главном одбору СПС-а реизабран за потпредседника странке и да је добио задатак да буде координатор на изборима за југоисток Србије.

– Велики задатак сам добио који импонује али и обавезује, а то је да ви и ја заједно донесемо победу СПС-у на југоистоку Србије – закључио је Тончев.