Сурдулица: ЈЕФТИНО ШМИНКАЊЕ скупо кошта СНС

ОО СНС-а у Сурдулици упутио је захтев СПС-у, који држи власт у овој општини, за улазак те странке у владајућу коалицију.

Оцењујући да односи две странке у прошлости „нису били баш најбољи“ и да су „оптерећивали политички живот Сурдулице“, СНС износи став да је време да се односи две странке, „које ће очигледно и у будућности водити Србију, овде релаксирају и омогуће даљи развоој општине.

Будући да СПС у Сурдулици, како се каже у допису, на изборима освојио 22 мандата, а СНС 13, напредњаци су дали и свој предлог поделе власти.

Као праведну поделу они сматрају добијање места заменика председника општине и скупштине, три места већника, начелничко место у одељењу за урбанизам, места директора ТОС-а и Културног центра, као и девет места у Надзорним одборима.

На крају, у овој својеврсној понуди коју је у име СНС-а потписао тамошњи први напредњак Бобан Петровић, ова странка се обавезује да свим својим капацитетима ради на напретку општине.

Е сад, СПС из Сурдулице уопште није чекао дуго да одговори на овај захтев, очигледно координиран са централама странака у Београду.

– ОО СПС Сурдулица темељно је размотрио захтев за партиципацију у локалној власти, а у коме предлажете редефинисање постојећих функција у локалној самоуправи. Истичемо да делимо исту визију када је реч о моделу стратешке сарадње и државотворне политике коалиције СНС – СПС на републичком нивоу – каже се у одговору СПС-а.

СПС, бар начелно, нема ништа против ни да се функције поделе како је тражено, мада би подела „такође била предмет међустраначког усаглашавања између наших општинских одбора“.

Али..

– Тренутно постоји суштинска препрека за почетак заједничких разговора јер пред Вишим судом у Врању није окончан другостепени поступак по жалби председника ОО СПС Сурдулица и потпредседника СПС Новице Тончева на пресуду Основног суда у Сурдулици – Судске јединици Владичин Хан, од 13.09.2017. године, којом је Новица Тончев осуђен на три месеца условно због кривичног дела Насилничко понашање из чл. 344. ст. 1. КЗ РС – истиче се у саопштењу главна препрека у разговорима.

Према овим наводима, у наведеном предмету статус оштећеног има „угледни члан СНС-а Слађан Стојковић, према коме је наводно на јавном скупу на коме се обратио као функционер СПС, у Јелашници, Тончев предузео радњу насилничког понашања“.

– Користимо ову прилику да вас подсетимо да је за потребе наведеног кривичног поступка организовано шминкање и фотографисање Слађана Стојковића, да именовани никакве повреде наведеном приликом није задобио, те да је јавности презентоване повреде и ударац сам Стојковић негирао у исказу датом пред судом – каже се у саопштењу.

– Како наведени судски поступак још увек није правоснажно окончан, како се ради о члану СНС, те како је супруга оштећеног уједно и одборник СНС у СО Сурдулица, сматрамо да у овој фази за средину у којој живимо и радимо не би било политички целисходно и делотворно отпочети заједничке разговоре о партиципацији СНС у вођењу локалне самоуправе – јасно је СПС одбацио све понуде СНС-а, додуше у завијеној форми која ипак може директно да се разуме.

И сад, шта? Па разговараће се, каже СПС у саопштењу које је потписао председник ОО Новица Тончев, али тек „након што се судски поступак правоснажно оконча и утврди истина о спорном догађају“.

До тада, многе напредњаке ће, изгледа, јефтино шминкање да кошта скупих фотеља

Преузето са www.infovranjske.rs