Понос СУРДУЛИЦА обележава четири деценије постојања! Србија може завидјети овим стварима (ФОТО)

Велика свечаност одржана је у Сурдулици, где је у Основној школи Вук Стефановић Караџић одржана Светосавска академија која је обележила четири деценије њеног постојања.
Сала културног центра у Сурдулици била је премала да би сместила све професоре, пензионере, наставнике, студенте, родитеље, али и бивше студенте који су данас угледни људи и у Србији и у свету.

 

Школа је показала да се још увек има чиме похвалити, најмлађи је рецитовао, одржан је концерт, а окупљена видео веза поздравила је алумне који су сада познати светски академици и предавачи на најбољим универзитетима.

 

Окупљене су поздравили и посланик у Скупштини Србије и функционер СПС Новица Тончев, који је институцијама много помогао.
Он је апеловао на окупљене да наставе свој предан рад и образовање деце, јер, како је рекао, Србији је потребан образован кадар, а не „купљене дипломе“.
Тончев је најавио даљу помоћ општинама, као и својој институцији, која је прославила четрдесет година преданог рада.

 

Током церемоније објављени су видео снимци о томе како је школа изгледала и како данас изгледа.
Окупљенима се обратио и свирач виолине светски познати Немања Радуловић, који је песму посветио овој школи на свом концерту у Аустралији.

https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/465547/ponos-surdulice-obelezio-cetiri-decenije-postojanja-na-ovim-stvarima-moze-da-im-citava-srbija-pozavidi-foto