Новица Тончев: “У потпуности подржавам Дачићев став у вези са спорним законом у Црној Гори”

„У потпуности подржавам став председника СПС-а Ивице Дачића у вези са спорним Законом о верским слободама у Црној Гори. Овај закон укида основна права Срспке православне цркве и омаловажава осећања верника и свих здраворазумних људи у Црној Гори и Србији. Та потпуно неприродна подела вређа наше заједничко историјско наслеђе и традиционалну повезаност. Разумљива је и на месту изјава Дачића да би људи којима је Србија дала све, укључујући и држављанство, требало да имају моралну обавезу да се изјасне о овом значајном питању.

Злонамерни коментари Лутовца, Чеде Јовановића и сличних, не изненађују нити завређују пажњу. Лутовац треба да се јасно изјасни да ли подржава Србе у Црној Гори. Јовановића треба да буде срамота због апела против Србије, због залагања за независно Косово и проглашавања Републике Срспке за геноцидну творевину. Уместо негативног коментарисања морамо да се фокусирамо на решење путем дијалога којим ће имовина Српске православне цркве и права Срба у Црној Гори бити заштићена. Наша је обавеза да бринемо о Србима у Црној Гори , као и свуда где живе.

Као и сваки пут идеја Савеза за Србију није превазилажење актуелног проблема и нуђење решења, већ је негативна енергија искључиво усмерена на Вучића и Дачића и оспоравање њиховог залагања за очување интереса српског народа увек и свуда”.

Новица Тончев, потпредседник СПС-а и народни посланик

 

https://www.nedeljnik.rs/novica-toncev-u-potpunosti-podrzavam-dacicev-stav-u-vezi-sa-spornim-zakonom-u-crnoj-gori/