Министар без портфеља Новица Тончев уступио своју плату социјалној угроженој породици

ЦРНА ТРАВА –

Министар без портфеља задужен за развој недовољно развијених општина Новица Тончев поклонио је агрегате и обишао три најугроженија домаћинства у општини Црна Трава, а породици Маринковић је одлучио да уступи једну своју министарску плату.

Тончев је обишао села Кална, Криви Дел и Састав Река, која су остала без струје након поплава које су задесиле југ Србије, као и породице Младеновић и Маринковић, чијим су најмлађим члановима поклонили компјутере , бицикле и слаткише, додаје се у саопштењу из кабинета министра.

Ово ми је веома важно, јер желим да људи знају да им је мој Кабинет увек на располагању за помоћ и подршку. Одлучио сам и да уступим једну моју министарску плату за помоћ породици Маринковић из села Кална, којих је укупно седморо у домаћинству, како би набавили храну за стоку, а тиме обезбедили развој домаћинства, поручио је Тончев.

Ситуација у неразвијеним општинама је заиста незахвална, али са планом Владе Србије за развој оваквих општина уверен сам да ћемо брзо имати конкретне резултате, додао је он.

https://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/ministar-bez-portfelja-novica-toncev-ustupio-svoju-platu-socijalnoj-ugrozenoj-porodici_1206690.html