Кабинет министра Тончева и Кока-Кола донирали воду за поплављена подручја на југу Србије

Кабинет министра Новице Тончева и Кока-Кола систем у Србији, у првим данима након великих поплава донирали су 25 шлепера флаширане воде „Роса“ погођеним општинама на југу Србије.

Поплаве које су задесиле више места на југу земље, донеле су бројне проблеме, а мештани Власотинца, због замућене реке и оштећења водозахвата на реци Власини, остали су у потпуности без пијаће воде, наводи се у саопштењу министарства.

„Испред Владе Републике Србије, захваљујем компанији Кока-Кола, која је донирала значајну количину Роса воде неразвијеним општинама погођеним поплавама. Ова, али и свака друга помоћ, веома је значајна за недовољно развијене општине, посебно у оваквим ситуацијама“, изјаво је министар задужен за развој недовољно развијених општина у Влади Републике Србије Новица Тончев.

Према његовим речима, приоритет Владе Републике Србије и његов као министра, је да помогну становништву тих општина, и учиниће све да помоћ до њих стигне у што краћем року, у чему велику помоћ пружају одговорне компаније попут Кока-Коле.

Донација која је пристигла захваљујући ангажовању министра Тончева и Кока-Кола система, представља огромну подршку у условима изазваним временским непогодама и пример на који начин компаније треба да реагују.

Ова прва, иницијална помоћ недавно је употпуњена другом донацијом од 45.360 литара флаширане воде Роса. Тако је помоћ од преко 270.000 литара воде укупно добило око 50.000 становника на југу Србије.

„Као поуздан партнер заједнице у којој послујемо више од пола века, нисмо имали дилему када је у питању овако ургентна потреба као што је вода за пиће. У сарадњи са институцијама и представницима локалне власти обезбедили смо угроженим грађанима неопходне количине пијаће воде, и то је најмање што смо могли да учинимо. На овај начин, настављамо нашу традицију да реагујемо и помогнемо, кад год је то неопходно“, истакао је Гјоко Стојчевски, директор фабрике Власинке која послује у оквиру Кока-Кола система.

Овај систем настојаће да и у будуће буде права подршка заједници, како у редовним, тако и у ванредним околностима, како је то био случај много пута до сада, наводи се у саопштењу.