Novica Toncev Alo

ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ ПОВОД ЗА ХАОС У СПС-У Дачић дохватио метлу!

У СПС-у ће радити политичка метла због лоших изборних резултата у Београду!

Први на удару, наводно, како „Ало!” сазнаје, биће кандидат за градоначелника Александар Антић, министар и потпредседник СПС-а, кога многи виде као кривца за лош изборни резултат.

Како сазнаје наш лист, хаос је завладао у СПС-у и странка се буквално поделила на оне који су уз лидера Ивицу Дачића и од њега траже да „ради метла” због лоших резултата и на оне који замерају свом страначком шефу због његове, како кажу, мале ангажованости у кампањи.

Бранко Ружић и Новица Тончев, потпредседници социјалиста, подржали су лидера странке Ивицу Дачића, који је рекао да су неопходне реформе у табору СПС-а и да су се појединци крили иза његовог личног рејтинга, не радећи ништа на терену.

Потпредседник социјалиста Бранко Ружић поручио је јуче за „Ало!” да је метла лековита.

– Политичка метла, мудро промишљена, у сваком тренутку нашег трајања као странке, лековита је – прокоментарисао је кратко Ружић изјаву лидера СПС-а.

Тај став подржао је и потпредседник социјалиста Новица Тончев, који се посебно захвалио лидеру Јединствене Србије Драгану Марковићу Палми, који је максимално помогао у кампањи.

– Апсолутно подржавам председника Дачића, јер је први пут јавно саопштио болну истину. Ако погледате све моје изјаве у последње три године, видећете да ја на проблем ушушканих другова и другарица из „круга двојке” стално указујем и апелујем да се озбиљне реформе направе – рекао је он за „Ало!” и истакао да највише државних функција увек припадне београдским социјалистима.

– А у граду од 1,6 милиона гласача нико неће мушки да повуче када дође кампања. Сада смо се за длаку извукли изнад цензуса на Дачићево име, али црвена лампица се укључила. Морамо као СНС у свим београдским општинама да имамо младу екипу која је спремна на борбу за сваки глас – додао је Тончев и захвалио се лидеру Јединствене Србије на помоћи у кампањи.

– И морам да похвалим нашег друга Палму, који је максимално помогао, али чак и да је жирафу Јованчу довео, ми ни глас више не бисмо могли да добијемо за другове из „круга двојке”, који мисле да су им фотеље доживотно обезбеђене – закључио је Тончев.

Подсећања ради, лидер СПС-а Ивица Дачић јуче је најавио реформе у странци, истакавши да ће „радити метла”.

– Очигледно је да су реформе у партији неопходне и будите сигурни да ће радити метла. За неке би много боље било да више не буду на функцијама. Док сам се бавио државним пословима, неки су се крили иза мог личног рејтинга, не радећи ништа на терену. Е, више неће моћи – поручио је Дачић за један дневни лист.

Александар Антић, кандидат за градоначелника Београда и потпредседник СПС-а, за „Ало!” каже:

– Не осећам се прозваним од председника СПС-а Ивице Дачића, а у вези са резултатима београдских избора. Он говори о онима који нису довољно радили на промоцији наших идеја и афирмацији странке код бирача. Сви ми који смо комплетно себе дали у овој кампањи најбоље знамо колико је захтевно борити се за наклоност грађана Београда и убедити их аргументима да бас̌ нама поклоне поверење и свој глас. Овом приликом се јос̌ једном захваљујем Београђанима који су нам поклонили поверење, али и свим људима из наше коалиције који нису с̌тедели себе у кампањи. Углавном, разумели смо поруку грађана. Морамо да радимо на реформи партије и лично ћу се трудити се да се још јаче профилишемо као модерна, европска, социјалдемократска партија, што недостаје политичком животу у Србији. Наша шанса за будућност морају бити наше прогресивне идеје, а не само наслеђе. Иако су социјалисти бренд, то није довољно.

Преузето са www.alo.rs